Blogi aikuisbaletin harrastajille

Tämä blogi on perustettu kotiharjoittelun tueksi minulle itselleni ja miksei myös kaikille niille jotka haluavat kertailla balettituntien sarjoja kotona.
Koskaan ei ole liian myöhä aloittaa tanssimista.

Jos aikuisbaletti kiinnostaa sinua hakeudu ihmeessä kurssille!
Tietoa aikuisbalettikursseista alueellasi saat esimerkiksi Työväenopistoilta.
Myös monet tanssikoulut tarjoavat aikuisbaletti-tunteja.

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Kevät tunnelmissa

Kyllä treeneissä taas huomasi, että viimeisen kuukauden aikana ei ole oikein muuta tullut tehtyä, kuin istuttua työpöydän ääressä nenä kiinni historian tenttikirjoissa. =P Onneksi nyt on kuitenkin loppurutistuksetkin suoritettu ja stressi onkin hellittänyt aika reippaasti, enää ei tarvitse sitten odottaa, kuin alustavia arvosanoja ja sitten lopullista lautakunnan päätöstä... Toivottavasti eivät numerot kauheasti noista alustavista arvosanoista laskisi. Seuraavaksi sitten vaan pänttäämään pääsykoekirjoja. =D

Pitkästä aikaa tuntui treeneissä jalat niin raskailta, että huhhuh, ei meinannut nousta sitten millään edes jeté sarjassa ja keskilattiakin meni vähän heilumiseksi. Olen joutunut koulun takia lähtemään tunneilta aikaisemmin ja yleensä joutunut jättämään lopputunnin keskilattiaharjoitukset väliin. =/ Nyt sitten pääsi pitkästä aikaa keskilattialle hyppimään ja diagonaaliin tekemään hieman pidempää sarjaa. Tosin diagonaalista tehty sarja oli jotenkin aivoille super vaikea, vaikka kyseessä ei ollut sen kummempi kuin sissonne-tombé-pas de bourreé-passé. Noh ensiviikolla menee sitten varmaan paremmin. Ja niitä pirun piruettiharjoituksia... Kyllä ne vielä joskus tulevat onnistumaan!

Ihana kevät tuntuu rymisevän päälle oikein vauhdilla ja pikkuhiljaa se alkaa hiipimään luihin ja ytimiin asti. Ihanaa kun aamulla herää siihen että auringon säteet lämmittää selkään tai paistaa silmään. :)

Ballet inspiration:

5 kommenttia:

 1. Hei! Blogiisi ei ole ilmestynyt pitkiin aikoihin uusia postauksia, mutta päätin silti kommentoida, sillä löysin tänne vasta huhtikuussa.

  Sain keväällä omituisen puuskan. Tahdon aloittaa aikuisbaletin! Ihan pakko on päästä! Tossutkin olen jo hankkinut! Ja balettitrikoot. Kerrannut termejä, katsonut videoita ja kaikkea!

  Olen tanssinut lapsena pari kolme vuotta klassista balettia. Nyt olen 22-vuotias, ja lonkista turhan jäykkä. Haaveilen kuitenkin, että ehkä joskus, kovan treenin ja monien tuntien jälkeen pääsisin kokeilemaan jotain kärkkäreillä.

  Olen vain ihan hukassa sen suhteen, että minne hakeutuisin tunneille! Asun itsekin Tampereella, ja olen pohtinut tuota Työväenopiston aikuisbalettia. Mietin vain, että miten alusta ykköstaso lähtee? En yhtään tiedä, mihin tasoon kuulun. Toisaalta tahdon aloittaa perusteista, mutta toisaalta tahdon edetä nopeasti. Olen ollut ymmärtävinäni, että itse käyt useammalla balettikurssilla samaan aikaan?

  Osaatko neuvoa, mitä minun kannattaisi tehdä?

  - E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Nyt on pakko pahoitella törkeää epäaktiivisuuttani. Koko kevät ja oikeastaan koko kesä on ollut yhtä myllerrystä ja elämässä on tapahtunut niin paljon uusia asioita että bloggaus on jäänyt todellakin jalkoihin...

   Mutta siis asiaan!
   Työväenopiston ykköstasot lähevät aivan perusteista, jotka sopivat juurikin vasta-alkajille sekä sellaisille henkilöille joiden balettitaidot ovat päässeet niin pahasti ruostumaan, ettei oikein tekniikat ja sanasto muistu mieleen. =) Ykköskurssille on kuitenkin ihan suositeltavaa mennä, sillä siellä oppii/muistaa mieleen oikean tekniikan, joka on parempi kuin se, että menee liian kovalle tasolle ja sitten satuttaa itsensä tai tuntee itsensä täysin osaamattomaksi. Työväenopiston kurssithan ovat syksy ja kevät, joten voit vaihtaa tasoa vaikka kesken kauden jos siltä tuntuu, sillä syksyyn ja kevääseen ilmoittaudutaan erikseen.

   Itse olen tosiaan käynyt parhaassa vaiheessa kolmella eritasoisella baletti tunnilla, mutta jokaisen pitäisi henkilökohtaisesti kokeilla mikä tuntuu itselleen kaikkein sopivalta. :) Virpin tunnit (siis työväenopistolla) ovat enemmän tanssillisia ja baletin tekniikkaan keskittyviä kun taas Iinan (myös työväenopisto) tunneilla käydään myös lihaskuntoa, pilatesta ja muuta kehonhallintaan liittyvää, jos vain on mahdollista, suosittelen ottamaan tunnin molemmilta.

   Työväenopistojen tunneilla edetään alkumetreillä suht rauhallisesti, mutta tahtia nopeutetaan jatkuvasti ja keväällä sarjoja ei juurikaan enää kertailla vaan ne on hyvä jo osata. Ja omaan etenemiseesi voit itse vaikuttaa. :) Jos tuntuu siltä että syyskauden jälkeen homma luistaa, voit ilmoittautua kevätkaudelle esimerkiksi seuraavalle tasolle (jos paikkoja on avautunut), tai vastaavasti seuraavana syksynä voit siirtyä tasoa ylemmäksi.

   Useimmat balettikoulut tarjoavat ilmaisen kokeilukerran, joten rohkeasti vain kokeilemaan alkeiskursseille! =D Etsimällä ja kokeilemalla löydät varmasti sinulle sopivan tason ja koulun.

   Poista
  2. Hei, kaikille aikuisbalettilaisille tai tunneille menoa harkitseville:

   Kirjani Balettia kaikille - perustekniikan kotiharjoitteluopas. Se on tietääkseni ainoa laatuaan - eli tanssitunti on neuvottu tarkoin piirroksin ja ohjein, sekä tanko että osia keskilattiaharjoituksista. Saatavilla ainakin nettikirjakaupoista (myös e-kirjana) ja suurimmista kirjakaupoista.

   Sopii hyvin yhteen tämänkin blogin mainioiden ohjeiden kanssa! Mutta kirjan avulla voi aloittaa tietämättä balettiliikkeistä yhtään mitään.

   Poista
  3. Lisätietoa täällä: http://helisusa.info

   Poista
 2. Voi! Miten kiva blogi. :)

  Aloitan omat balettituntini ensi vuoden alussa, joten oli mukava löytää tämä sinun blogisi! :)

  Toivottavasti et ole kokonaan lopettanut bloggailua, näitä juttuja kun on mukava lukea. :)

  VastaaPoista