Blogi aikuisbaletin harrastajille

Tämä blogi on perustettu kotiharjoittelun tueksi minulle itselleni ja miksei myös kaikille niille jotka haluavat kertailla balettituntien sarjoja kotona.
Koskaan ei ole liian myöhä aloittaa tanssimista.

Jos aikuisbaletti kiinnostaa sinua hakeudu ihmeessä kurssille!
Tietoa aikuisbalettikursseista alueellasi saat esimerkiksi Työväenopistoilta.
Myös monet tanssikoulut tarjoavat aikuisbaletti-tunteja.

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Nilkkaharjoituksia

En ole päässyt pitkään aikaan tunneille harjoittelemaan, sillä kalenterini on ollut piukkaan pakattuna jo pidemmän aikaa ja tulee olemaan joulun ylitse, sillä lelukaupassa ei paljon hiljaisia päiviä tule olemaan näin joulun alla. =/

Vaikka en tunneille olekaan päässyt, on kotona tullut harjoiteltua ahkerasti ja olen koittanut myös ehtiä harjoittelemaan kärjillä (kiitoksia Iina tossujen pehmittämis avusta!). Oivalsin myös että olohuoneemme tv-taso on oivallinen apuväline nilkkojen venyttämiseen, sillä se on juuri oikealla korkeudella lattiasta että saan ujutettua jalat sen alle ja venytettyä nilkkaa. =D Vähän kuten tässä laitteessa, mutta lattialla istuen:

Tuo laite on nimeltään Pro-Arch machine ja ulkomailla ainakin joissain balettikouluissa tuota käytetään, en suomalaisista kouluista tiedä, ehkä Balettioppilaitoksella saattaa olla noita. :) Mutta tosiaan omaa nilkan venyvyyttä kannattaa kokeilla venyttää esimerkiksi juuti tv-tason tai minkä tahansa matalan pöydän avulla. Lisäksi ainakin näistä harjoituksista on ollut apua nilkkojen harjoittamisessa:

2 kommenttia:

  1. Hassua, miten monessa tanssiblogissa tähän videoon törmääkään! : )

    VastaaPoista
  2. Tuo venytyslaite näyttää niin kamalalta! En tiedä sitten miltä se mahtaa tuntua.. Muistan nähneeni tuollaisen laitteen Oopperan balettioppilaitoksesta kertovassa dokumentissa "Baletti on kivaa". Olisi hauska kokeilla, miten se oikeen toimii.

    VastaaPoista