Blogi aikuisbaletin harrastajille

Tämä blogi on perustettu kotiharjoittelun tueksi minulle itselleni ja miksei myös kaikille niille jotka haluavat kertailla balettituntien sarjoja kotona.
Koskaan ei ole liian myöhä aloittaa tanssimista.

Jos aikuisbaletti kiinnostaa sinua hakeudu ihmeessä kurssille!
Tietoa aikuisbalettikursseista alueellasi saat esimerkiksi Työväenopistoilta.
Myös monet tanssikoulut tarjoavat aikuisbaletti-tunteja.

maanantai 10. lokakuuta 2011

Aikataulutusta ja niitä piruetteja...

Huh, nyt on työn, koulun ja baletin kanssa vähän hankalaa joten joudun hieman katsomaan aikataulua uudelleen ainakin parin viikon ajan. Tästä syystä joudun lauantaisin menemään aikaisemmalle 1. tason tunnille (jossa on muuten todella hyviä keskilattiaharjoituksia!) myöhemmän 2. tason tunnin sijaan, sillä lauantaiset työajat eivät oikein osu yhteen. :/
Sen lisäksi että joudun siirtämään lauantaisia treenejä työvuorojen takia, niin joudun nipistämään maanantaisista treeneistä taas kerran, sillä koulu alkaa jälleen tässä jaksossa klo 17:00.

Tänään en edes ehtinyt treeneihin kun osui työssä pitkä aamuvuoro ja koulukin samalle päivälle... joten aika tiukille meni ja totesin että olen jo valmiiksi niin väsynyt että balettitunnin jälkeen olisin varmaan sammunut pulpetille. x.x

Lauantaisella tunnilla oli kuitenkin todella mukavaa! Todella hyviä sarjoja ja keskilattiaa. Ihania fondué ja developpe sarjoja tehtii ja tuntui että pitkästä aikaa lonkat avautui oikein kunnolla, eikä selkälihaksetkaan vihoitelleet enää. :)
Ja tuli sitten tunnilla tehtyä myös jotain ei niin kivaa, nimittäin piruetti harjoituksia - joo olivat vain puolikkaita, mutta ne ärsyttivät jotenkin superpaljon! En ymmärrä mikä siinä on että se tukijalka ei vain mene suoraksi ja se pirun polvi ei pysy auki eikä passéssa! Soutenu en tournant harjoitukset kuitenkin sujuvat... kun saa pitäää molemmat jalat maassa. :P Paljon tarvitaan vielä harjoitusta että kauniiseen piruettiin pääsisi, se on se meikäläisen kompastuskivi.

Noh eiköhän nämä aikataulut tästä selkene.

Ai niin! Heille jotka harmittelivat sitä, ettei termistö ole hallussa, niin ainakin täältä voi käydä pänttäämässä perussanat: http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_balettitermeistä
Netissä on muitakin balettisanakirjoja, joita löytyy googlettamalla "ballet dictionary". :) Ja youtubesta voi aina etsiä videoita sanoja vastaavista liikkeistä, jos ei satu sanallisesta selityksestä oikein ymmärtävän mitä liikkeessä tapahtuu.

Ballet inspiration:

1 kommentti:

  1. piruettejapa juu :D Eksyin sun blogiis yhteen kirjotukseen minkä oot helmikuus kirjottanu pirueteista ja sinne kommailinki ohjeita piruettiin :D Käy toki lukees :)

    VastaaPoista