Blogi aikuisbaletin harrastajille

Tämä blogi on perustettu kotiharjoittelun tueksi minulle itselleni ja miksei myös kaikille niille jotka haluavat kertailla balettituntien sarjoja kotona.
Koskaan ei ole liian myöhä aloittaa tanssimista.

Jos aikuisbaletti kiinnostaa sinua hakeudu ihmeessä kurssille!
Tietoa aikuisbalettikursseista alueellasi saat esimerkiksi Työväenopistoilta.
Myös monet tanssikoulut tarjoavat aikuisbaletti-tunteja.

keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Erikoisia baletteja

Baletti on paljon muutakin kuin perinteistä Pähkinänsärkijää, Joutsenlampea, Gisellea ja Prinsessa ruususta. Joukkoon mahtuu mielenkiintoisia ja erikoisia teoksia ja satuinpa löytämään muutamia Youtuben kätköistä. :)

1. Tales of Beatrix Potter
Suloiset metsän eläimet "Petteri Kaniinista" ja muista tutuista Beatrix Potterin ihanista eläintarinoista, baletin maailmaan sovitettuina.2. Matthew Bourne's Swan Lake
Noh joo, kyseessä on Joutsenlampi, kyllä. Mutta! Koukku piileekin siinä että joutsen kuningattaren/prinsessan tilalla onkin prinssi ja kaikki osat ovat miesten esittämiä.
Lue ihmeessä lisää:http://en.wikipedia.org/wiki/Swan_Lake_(Bourne)Seuraava ei ole varsinaisesti baletti, vaan baletti yhtiö.
3. Les Ballets Trockadero de Monte Carlo
Miehet parodioivat kuuluisia balleriinoja ja ei voi kuin ihailla miesten jalkatyöskentelyä joka vetää vertoja esikuville. Kyseessä ei ole siis kieliposkella tehdystä "miehet baletti tutuissa ja sukkahousuissa" baletti pelleilystä, vaan kyseessä on ammattitanssija ryhmä, joka tarjoaa upeaa ja hauskaa balettia. Saa nauraa! :)4. DRACULA! / Dracula
Hieman synkempi baletti, mutta herätti silti mielenkiintoni. Bram Stokerin Dracula-teokseen perustuvasta baletista on muutamia versioita, joista ensimmäinen on ilmeisesti ilmestynyt 1996 ja viimeisin 2010.Tässäpä nyt oli muutama erikoinen baletti, kenties lisää tulevaisuudessa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti