Blogi aikuisbaletin harrastajille

Tämä blogi on perustettu kotiharjoittelun tueksi minulle itselleni ja miksei myös kaikille niille jotka haluavat kertailla balettituntien sarjoja kotona.
Koskaan ei ole liian myöhä aloittaa tanssimista.

Jos aikuisbaletti kiinnostaa sinua hakeudu ihmeessä kurssille!
Tietoa aikuisbalettikursseista alueellasi saat esimerkiksi Työväenopistoilta.
Myös monet tanssikoulut tarjoavat aikuisbaletti-tunteja.

perjantai 19. elokuuta 2011

Balettilukkaria

Viikon verran myöhässä, mutta heh.
Tamperelaiset ovat varmaan huomanneet, että viimeviikonloppuna tipahti postiluukuista sisälle Työväenopiston kurssitarjotin lehti. :) Samalla taisi tulla myös Ahjolan kurssitarjotin, mutta taaskaan ei Ahjolan puolella ole aikuisbaletti kursseja tarjolla... harmi. Mutta Tampereen työväenopistolla on jälleen balettia saatavilla viiden eri kurssin muodossa. Tuttuun tapaan kursseja tarjoavat lauantaisin Iina ja maanantaisin Virpi.

Huom. Te jotka haluatte aloittaa aikuisbaletin tampereella:
Alkeiskurssi-nimellä ei ole tänä syksynä kurssia! Sen sijaan lauantainen "klassinen baletti aikuisille I"-tunti tarjoaa aloittelijoille tarkoitettua sisältöä, joten jos haluat aloittaa harrastuksen, ilmoittaudu ihmeessä kurssille. :)

Oma balettilukkarini tulee olemaan hieman laihanlainen, sillä nyt kun olen päässyt pitkäaikaisesta työttömyydestä eroon, on koulun käynnin lisäksi käytävä myös töissäkin. Mutta ei huolta! Suunnitelmissani on ilmoittautua ainakin kahdelle TVO:n kurssille (yhdelle maanantain ja yhdelle lauantain). Kaksoistunnit jäävät valitettavasti ottamatta, mikä vähän harmittaa, mutta tanssi on kuitenkin harrastusta ja työ sekä koulu menevät tälläkertaa edelle (etenkin kun viimeinen vuosi aikuislukiossa lähtee nyt käyntiin!).

Ilmoittautuminen tanssikursseille ei ole vielä auki, joten kursseille pääsy ei ole vielä varmaa, mutta oma lukkarini näyttäisi seuraavanlaiselta:
Ma: 75min baletti + venyttely
La: 75min baletti + venyttely
+ viikolla vaihtelevasti (työvuorojen ja koulun lomassa)
väh. 3x vko 30min-1h lenkki
väh. 3x vko 30min-1h jooga/pilates
väh. 5x vko venyttely
väh. 1x vko lihaskunto
sekä tietysti kotiharjoittelua aina silloin, jos käy niin ettei tunnille pääse koulun tai työn takia. :)

Eiköhän tämä baletti syksy tästä pikkuhiljaa lähde käyntiin.

Ballet inspiration:


3 kommenttia:

 1. Siis etkö käykään tanssitehtaan kärkitossutunnilla, vaikka sitä keväästä mainosti?
  Lupasko se Iina, että lauantain tunneilla on kärkkärit mukana?

  VastaaPoista
 2. Ihanaa lukea sun blogia... Itse löysin baletin vasta varsin kypsällä iällä; vuosi sitten kävin ensimmäisellä tunnilla, ja tässä kuussa tuli täyteen jo 37 ikävuotta :D Sydämen ja sielun vei baletti, ja olen siitä äärimmäisen onnellinen joka päivä! Kiitos mainioista tanskosarjoista joita kaivoin sivuiltasi, niitä on kiva tehdä kotona kun balettitunti on täälläpäin vain kerran viikossa :)

  Helka

  VastaaPoista
 3. Anonyymi 1:
  Valitettavasti tämänhetkinen talouden tilanne ei jousta tanssikoulujen kuukausimaksuille ja se harmittaa. :( Tanssitehdas on kuitenkin se tanssikoulu, joka kyllä siintää silmissäni ja jonne todennäköisesti hakeudun jossain vaiheessa tunneille, sillä niin paljon positiivista palautetta olen kyseisestä koulusta saanut. :)
  Varmuutta noista lauantain kärkkärien käytöstä ei vielä ole, joten minun on vaikea täysin luvata Iinan puolesta. Eli nähtäväksi jää. =D Mutta jos meitä kärjille tahtojia on monta niin eiköhän ne kärjet saa ottaa mukaan, ainakin Iina sanoi että männävuosina 2-kurssilla oli kärjet mukana.


  Helka:
  Kiitoksia viestistäsi! =D Koskaan ei todellakaan ole liian myöhäistä aloittaa tanssimista, kuten olet huomannut.
  Mukavaa huomata että kirjoittamistani sarjoista on apua ja eiköhän tässä tuntien alkaessa saada vähän uusia sarjoja. =D

  VastaaPoista