Blogi aikuisbaletin harrastajille

Tämä blogi on perustettu kotiharjoittelun tueksi minulle itselleni ja miksei myös kaikille niille jotka haluavat kertailla balettituntien sarjoja kotona.
Koskaan ei ole liian myöhä aloittaa tanssimista.

Jos aikuisbaletti kiinnostaa sinua hakeudu ihmeessä kurssille!
Tietoa aikuisbalettikursseista alueellasi saat esimerkiksi Työväenopistoilta.
Myös monet tanssikoulut tarjoavat aikuisbaletti-tunteja.

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Takaisin rutiiniin!

Nyt on sitten virallisesti lomat lomailtu ja paluu takaisin baletin maailmaan tapahtunut oikein rytäkällä. :) Perjantaiset treenit tuntuivat todella hyvälle ja lauantaiset vielä paremmalle (vaikka en jäänytkään kuin ensimmäiselle lauantain tunnille, koska olen hieman sairastellut). Pelkäsin että joululoman laiskottelu olisi kostautunut, mutta omasta mielestäni sujui ihan hyvin, eivätkä paikat olekkaan niin kipeänä kuin pelkäsin! :D
Lauantaina oli paljon uusia tulokkaita ja heille tervetuloa mukaan aikuisbaletin maailmaan! Tsemppiä treeneihin!

Ajattelin tässä postauksessa puhua hieman lämmittelyn ja venyttelyn tärkeydestä, ainakin kun kelit ovat taas kylmenneet. Sekä seuraavasta aiheesta, jolla joku oli löytänyt blogiini: mitä aikuisbalettiin (ensi kertaa) päälle?

Ensiksi kuitenkin lämmittelystä ja venyttelystä.
Itse aloitan venyttelyt ja lämmittelyt yleensä 1-1½ tuntia aikaisemmin, ennen treeneihin lähtöä ja pyrin olemaan treenipaikalla yleensä 30 min etuajassa, jotta voin verrytellä vielä ennen tunnin alkamista. Kylmillä säillä lihasten ja nivelten lämmittäminen on ehdottoman tärkeää, sillä kylmänä keho vaurioituu helpommin ja revähdyksiä sattuu. Erityisen tärkeää on lämmittää nilkat (nilkka lämppä sarjan löydät oikealla olevasta listasta :) ) sekä jalat muutenkin. Venyttelemällä ja lämmittelemällä sekä ennen että jälkeen tuntien, eivät paikat ole välttämättä seuraavana päivänä niin kipeät ettei sängystä tahdo nousta! Kokemusta löytyy. :D
Jos kuitenkin vahinko sattuu ja revähdys tapahtuu, on hyvä muistaa Kolmen K:n sääntö:
1. Kylmä 2. Koho 3. Kompressio.


Nyt sitten toiseen aiheeseen, mitä aikuisbalettiin (ensi kertaa) päälle?
Sama kysymys oli itselläni, kun ensimmäisen kerran ilmoittauduin mukaan: pitääkö olla balettipuvut jo? Entäs tossut? Apua! Kelpaako pelkät verkkarit?

Aivan ensimmäiselle tunnille riittää kyllä ihan tiukat housut sekä ihonmyötäinen t-paita tai toppi. Tiukkaa pitää mielellään olla, sillä opettajan on hyvä saada nähdä jalkojen linjat, joten ei liian löysää päälle, eikä missään nimessä collegepaitoja ja farkkuja! Kaikki ylimääräinen (lämmittelyvarusteita lukuunottamatta, joita sitten voi riisua tunnin mittaan ja viimeistään keskilattialle siirryttäessä) on hyvä jättää pois, myös korut, etenkin kaulakorut ja suuret korvakorut, etteivät ne aiheuta "vaaratilanteita" esimerkiksi hypyissä tai pirueteissa.

Ensimmäiselle tunnille ei välttämättä tarvitse heti omata balettitossuja, sukat ja paljaat varpaat käyvät hyvin. Jumppatossut eivät välttämättä ole parhaat mahdolliset, sillä ne ovat yleensä melko jäykät pohjastaan.

Jos ei heti halua investoida kalliisiin vaatteisiin, niin halpoja, mutta ihan yhtä hyvin työnsä tekeviä löytyy ihan Seppälästä ja H&M'stä. :) Esimerkiksi ohuet legginsit tai ohuet pitkikset käyvät vallan hyvin balettitunnille, kunhan kangas hengittää (ei siis nahkalegginsejä jalkaan!) ja jumppapuvun voi löytää tuurilla halvalla, esimekiksi GinaTricossa ja H&M'ssa olen nähnyt body-asuja sekä jumppapukuja kohtuu hintaan. Monista vaateliikkeistä löytyy myös halpoja säärystimiä ja muita balettiin sopivia vaatteita, kuten boleroja ja microshortseja.

Kun sitten haluaa alkaa investoimaan, aloittavat useimmat balettitossuista, joita saa ostettua kaikista balettiliikkeistä (Piruetti, Ballerina & Liikunta, Suomen Tanssitarvike jne.) ja hinta on yleensä 10-15€ riippuen materiaalista.
Pikkuhiljaa balettitarvikevarasto alkaa useimmilla karttumaan, allekirjoittanut mukaan luettuna. :)

Nyt ei sitten muuta, kuin kohti kevättä ja uusia treeniä!


Ballet inspiration:

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä! aloitan kuukauden päästä kansalaisopiston balettitunnit ja juurikin pukeutuminen on jo mietityttänyt...

    VastaaPoista