Blogi aikuisbaletin harrastajille

Tämä blogi on perustettu kotiharjoittelun tueksi minulle itselleni ja miksei myös kaikille niille jotka haluavat kertailla balettituntien sarjoja kotona.
Koskaan ei ole liian myöhä aloittaa tanssimista.

Jos aikuisbaletti kiinnostaa sinua hakeudu ihmeessä kurssille!
Tietoa aikuisbalettikursseista alueellasi saat esimerkiksi Työväenopistoilta.
Myös monet tanssikoulut tarjoavat aikuisbaletti-tunteja.

maanantai 9. tammikuuta 2012

Uutta kautta pukkaa...

Hyvää uutta balettivuotta 2012 kaikille lukijoille! =D

Tänään alkoi jälleen uusi työväenopiston kevätlukukausi... tai muilla alkoi, itselläni se jäi väliin ja vaihtui kevyeeseen venyttelyyn. Olisin joka tapauksessa mennyt tunnille kuunteluoppilaaksi, sillä sairastin vuodenvaihteen aikoihin keuhkoputkentulehduksen, joka ei sitten ilmeisesti talttunutkaan täysin antibiooteilla vaan parin viikon yskimisen jälkeen iski äkillinen 40 asteen kuume ja kova kurkkukipu. Verikokeista selvisi että tulehdusarvot olivat yli 30 ja kurkku näytti lääkärin sanojen mukaan "kuin riivinraudalla vedetyltä" - ja siltä se tuntuikin... joten sain toisen antibioottikuurin joka edelleen kesken, joskin olo on kyllä kohentunut viikon aikana huomattavasti. Koska sain myös viime keväänä hyvän näpäytyksen siitä, ettei kipeänä sovi mennä urheilemaan, niin päätin ihan sovinnolla vaihtaa kunnon treenit rauhalliseen venyttelyyn ja historian lukemiseen - olen viimeistä vuotta aikuislukiossa ja ylioppilaskirjotukset alkavat kahden kuukauden päästä, alkaa jännittää!

Toivottavasti tämä vuosi olisi baletin harjoittelun kannalta parempi kuin viimevuosi, tai noh parempi kuin viimevuoden loppupuolisko, joka meni omasta mielestäni ihan penkin alle. Onneksi sentään kotona pystyin harjoittelemaan edes jonkinverran kun en päässyt läheskään niin monelle tunnille kuin olisin halunnut. Pelkään kuitenkin etten tänä vuonna taida päästä kuin maanantain tunneille, tai ainakaan en ehtinyt ilmoittautumaan ennakkoon lauantain tunneille, ja taitaa mennä muutama viikko, ennen kuin pääsen edes kyselemään vapaita paikkoja Iinan tunneille... Saas nähdä keskitynkö itse lähinnä lihaskuntoon ja kotiharjoitteluun tänä vuonna... Pöh, harmi... Toivottavasti muilla on parempi onni treeniensä kanssa. :)

Voisikin sitten katsella tälle vuodelle uutta treenilukkaria ja hieman inspiroivia baletti elokuvia...

Ilmeisesti monet miehet (tai miesten balettia etsivät naiset) ovat päätyneet blogiini google-hakusanan "miesten baletti" avulla jo muutamaan kertaan ja koska myös miesten baletti kuuluu aikuisbaletin harrastamiseen ajattelin, että voisin hieman etsiskellä balettitunteja miehille ja kirjoitella löydöksistäni sitten bloggauksen. :)


6 kommenttia:

 1. Osaisitko neuvoa miten voisi harjoittaa itselleen paremman aukikierron? :) esim. auttaisivatko jotkut tietyt venytykset?
  Tää on muuten kiva blogi ja oon jo seuraillut tätä jonkin aikaa! Itse aloitin viime syksynä baletin TBO:lla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Olen aikaisemmin yhdessä postauksesani jakanut muutamia videoita aukikierron parantamisesta, mutta voin tehdä laajemmankin postauksen aukikierrosta ja liittää siihen heiman enemmän noita harjoituksia, sillä epäilen että olisin ainoa aikuisiällä oleva tanssin harrastaja jolla on ongelmia aukikierron kanssa. :) Jos tässä alkaisin listaamaan parhaita harjoituksia niin vastauksesta tulisi hurjan pitkä. Seuraile siis päivityksiäni! :D

   Aukikierto postauksen ja muutamia video-ohjeita (englanniksi) löydät täältä: http://aikuisbalettia.blogspot.com/2010/09/videoita-aukikierrosta.html

   Poista
 2. Tanssiin kutsu elwa molin koulussa on olemassa esim. Balettia nykytanssijoille Keskiviikkoisin klo. 19:30-20:30 joka käy erinomaisesti aloittelijalle. Opettajana Petra Porspakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vinkistä. =D
   Toistaiseksi baletin iltatuntien sovittaminen aikatauluun on haastavaa, sillä opiskelen ja käyn töissä, mutta tilaisuuden tullen haluaisin edelleen kokeilla eri balettikoulujen tunteja, joten voi hyvinkin olla että käväisen katsastamassa tämän tunnin. :)

   Poista
 3. Miesten baletti olisikin hyvä aihe, en tiedä harrastaako aikuisiällä monta miestä, itse asia rupesi kiinnostamaan niin myöhään kun 43-vuotiaana. Ei voi olla mahdotonta?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmasti harrastaa, kun kerran äijäbaletin tuntejakin tarjotaan. =D Eikä tanssin aloittaminen katso ikää vaan halua! Primaballerinoja meistä myöhemmin aloittaneista ei taida enää tulla, mutta harrastaa saa aina. Tunnen myös leidejä jotka ovat aloittaneet harrastuksen kypsässä 63-vuoden iässä. ;)

   Poista