Blogi aikuisbaletin harrastajille

Tämä blogi on perustettu kotiharjoittelun tueksi minulle itselleni ja miksei myös kaikille niille jotka haluavat kertailla balettituntien sarjoja kotona.
Koskaan ei ole liian myöhä aloittaa tanssimista.

Jos aikuisbaletti kiinnostaa sinua hakeudu ihmeessä kurssille!
Tietoa aikuisbalettikursseista alueellasi saat esimerkiksi Työväenopistoilta.
Myös monet tanssikoulut tarjoavat aikuisbaletti-tunteja.

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Hiljaa hyvää tulee :)

Noniin, nyt on sitten ensimmäistä kertaa revähdyksen jälkeen käyty kunnolla harjoituksissa (olen kyllä istunut kuuntelu-oppilaana) ja varovaisesti tuli kyllä otettua. Kuten lääkäri määräsi en hyppinyt lainkaan ja tietysti relévetä myös varoen - vaikka ei tunnin harjoituksissa paljoa relévetä ollutkaan. Onneksi nilkan paketointi oli myös sen verran paksu ja jäykkä, etten voinut edes yrittää ojentaa nilkkaa kunnolla ja tietysti nilkan omalla ehdolla piti mennä. :)

Tankosarjat sujuivat ihan ok, joskin totesin ensimmäisen kokeilun jälkeen, että vasemmalla jalalla ei tehdä fonduéta ja muutenkin tuli tehtyä jotkin sarjat tuplana oikealla.

En osallistunut sitten toiselle tunnille, vaan istuin vain kuuntelijana, koska 2x75min puolikuntoisella, kuntoutettavana olevalla nilkalla ei ole oikein viisasta ja hyvä etten osallistunut, sillä jo yksi tunti alkoi tuntumaan nilkassa. Taitaa lauantaiset tuplatunnit olla tämän kevään osalta minulta ohitse. :/ Toki osallistun jommalle kummalle tunnille, joskin epäilen vahvasti että se tunti jolle osallistun on myöhempi, sillä aloitan yötyön 5.4 enkä ole ollenkaan varma siitä, että jaksanko lauantai aamuisin kammeta itseni ylös sängystä parin tunnin unien jälkeen. :O

Mutta, jos kesän aikana saisi kuntoutettua tuota nilkkaa sen verran, että syksyyn mennessä pääsisi takaisin pointtiin. Iina vähän jo vilauttelikin, että uudella 2-tason tunnilla voisi olla mahdollisuuksia pointti harjoituksiin, jos halukkaita löytyy.

Ballet inspiration:

6 kommenttia:

 1. Ai pitääkö Iina syksystä alkaen myös 2-tasoa? Ihmettelin vähän tänä syksynä, miksi se lauantain 2-taso oli muutettu 1-tasoksi, kun aina tähän saakka lauantaisin on ollut alkeistunti ja 2-tason tai 3-tason tunti. No jos se muutetaan taas 2-tasoksi, niin sitten harkitsen paluuta myös lauantain tunnille.
  Se aikaisempi nimetön, tiedät kyllä....

  VastaaPoista
 2. Vähän sellaista puhetta oli, että alkeet jäisivät kokonaan pois ja sen tilalle tulisi 1-taso ja 1-tason tilalle taas 2-taso. :)
  Itse kyllä ajattelin 2-tasolle siirtyä syksyllä, jos kerran siellä kärkkäritkin saattaisivat olisi mukana.

  VastaaPoista
 3. Ok, mutta sitä siis pitäisi Iina. Se Iinan taso 2 oli muistaakseni helpompi kuin Virpin, mutta toisaalta en ole kyllä koskaan aikaisemmin joutunut tekemään frapeeta keskilattialla. Se on kyllä tangossakin ihan haastava liike. Joten painotukset ovat hieman erit, mutta silloin kun Iina piti sitä, niin siellä oli kyllä kärkkäritkin, tosin vain niille, jotka oli tehnyt aikaisemmin. Hän ei halunnut aloittelijoiden telovan kinttuja.

  VastaaPoista
 4. Pikaista paranemista vain sen nilkan kanssa! Ja otapa varovasti ennen kuin jalka todella on kunnossa! Onneksi ei mitään tuon pahempaa tapahtunut. Oma luokkakaverinihan mursi jalkansa (jonkun jakaterän pienen luun) kun tuli huonosti hypystä alas. Ikävää ja nyt jalka kipsissä 4-6 viikkoa.

  VastaaPoista
 5. Anonyymille:
  Juu, Iina pitäisi tätä uutta 2-tuntia. :) Iina ja Virpi ovat minustakin hyvin erillaisia opettajia ja molemmat mahtavia! =D Iina enemmän tekniikan ja Virpi tanssillisuuden.

  ------

  Ninianelle:
  Kiitoksia. :) Kyllä tuo nilkka on sen verran kipeä vieläkin, että rauhallisesti sen kanssa tulee otettua ihan siviilissäkin. Hypyt ovat minun osaltani tänä keväänä ohitse ja kesä on aikaa sitten kuntouttaa nilkkaa, sama juttu pointin kanssa. :/ Että sitten vasta paluu kärkiin kun nilkka on täysin kuntoutunut. Sitä ennen sain kotiläksyksi rauhallisia kuminauha hrjoituksia.

  Voi ei, myös pikaiset paranemiset ystävättärellesi. Pikäaikaiset vammautumiset ovat aina todella ikäviä, kun sitten harjoittelu pitää pahimmassa tapauksessa aloittaa aivan aloittelija asteelta. :( Voimia ja jaksamista hänelle!

  VastaaPoista
 6. Mua rupes jotenkin ärsyttään että tossa inspiraatio kuvassa toi isompi pitää jalkaa tolla tangon matalammalla puomilla vaikka ton idea on kai se että se on notkee ja toi toinen on niin pieni...?

  VastaaPoista