Blogi aikuisbaletin harrastajille

Tämä blogi on perustettu kotiharjoittelun tueksi minulle itselleni ja miksei myös kaikille niille jotka haluavat kertailla balettituntien sarjoja kotona.
Koskaan ei ole liian myöhä aloittaa tanssimista.

Jos aikuisbaletti kiinnostaa sinua hakeudu ihmeessä kurssille!
Tietoa aikuisbalettikursseista alueellasi saat esimerkiksi Työväenopistoilta.
Myös monet tanssikoulut tarjoavat aikuisbaletti-tunteja.

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Kiirettä on pitänyt!

Pahoittelen venähtänyttä taukoa blogin päivityksessä! Olen ollut kaulaani myöten kiireissä niin koulun kuin vapaa-aikani suhteen, joten on bloggailu jäänyt hieman vähemmälle. =D

Ja nyt, kuten jotkut tanssi kaverit jo tietävätkin, olen jälleen tanssikiellossa ainakin kahden viikon ajan. Tanssivammat ja niiden hoito ovat kyllä minulle jo tuttua puuhaa joten mitään paniikkia ei tullut. Myöhäiset kiitokset kuitenkin kaikille heille jotka huolivat edellisviikon lauantaina kun vahinko sattui. Laskeuduin huonosti hypystä ja onnistuin taittamaan vasemman nilkan niin, että nyrjähdys tapahtui jalan sisäsyrjän kautta, eikä normaalia ulkosyrjä reittiä. Ilmeisesti nilkkanivel taitaa olla löystynyt (=ns. löysä nilkka) toistuvien nyrjähtelyjen tuloksena (joita siis on ollut monia jo aikaisemman tanssiuran ajalta). :/

Mutta onnettomuutta edeltävinä tanssitunteina oli kyllä todella hyvä olo, vaikka välillä olikin semmoinen tunne, että menee vähän heilumiseksi. =D Keskityin melkoisesti Elwan tunnilta saamiini korjauksiin ja ehkä siksi ei kaikki pysynyt välillä aivan koossa. Keskilattia harjoituksistakin nautin pitkästä aikaa ja jahka tästä sitten parannun, niin voisi koittaa lisätä kotiharjoitteluun keskilattia harjoituksia, ilman tukea. :)

Nyt on kuitenkin ainakin kahden viikon tanssikielto ja nilkan rauhallista kuntouttamista.
Seuraavaksi päivitys The Black Swan elokuvaan liittyen!

Ballet inspiration:

3 kommenttia:

 1. Toivottavasti jalkasi parenee pian. Itselleni kävi kerran samoin, tosin ulkosyrjänkautta ja paraneminen kesti kyllä kuukausia eikä paria viikkoa....tosin nivelsiteet repesivät. Ja kärkitossuilla jalkaa sai kyllä kuntouttaa vanhann "muotoonsa ja kuntoonsa" kauan. Mainitsinkin sulle siitä varmaan.... ja hyppiminen täytyi sen jälkeen aloittaa alkeistasosta uudestaan.. No en halua masentaa sua, toivottavasti sun nilkka paranee huomattavasti nopeammin.

  VastaaPoista
 2. Samaa toivon itsekin, enkä todellakaan lähde kärjille kokeilemaan, ennen kuin olen ihan varma että nilkka kestää, missä voi mennä aikaa. :/ Säästyin onneksi nivelsiteiden repeämiseltä ja kyseessä oli nyrjähdys.

  Tuo parin viikon kielto koski lähinnä tankosarjoja, joita lääkäri käski kokeilla vain nilkan ehdoilla ja tukisiteen kanssa, hyppyjä en saa tehdä. Tarkastuskäynnille sitten parin viikon päästä.

  Toivotaan että nilkka tästä paranee, hyvää hoitoa ja varovaisuutta. Kiitoksia kommentistasi, eikä pelkoa, en ajatellut masentua, sitten se ei parane ainakaan. :D

  VastaaPoista
 3. Niin kyllä sitä nilkkaa pitää varovaisesti käyttää, ettei ihan jäykisty ja jää löysäksi. Mulla onneksi ei jäänyt löysäksi, mutta joku vaurio siihen jäi, kun sillä on taipumus vieläkin vuosien jälkeen turpoilla, varsinkin kuumalla säällä. Mutta ei se käytännössä haittaa.

  VastaaPoista