Blogi aikuisbaletin harrastajille

Tämä blogi on perustettu kotiharjoittelun tueksi minulle itselleni ja miksei myös kaikille niille jotka haluavat kertailla balettituntien sarjoja kotona.
Koskaan ei ole liian myöhä aloittaa tanssimista.

Jos aikuisbaletti kiinnostaa sinua hakeudu ihmeessä kurssille!
Tietoa aikuisbalettikursseista alueellasi saat esimerkiksi Työväenopistoilta.
Myös monet tanssikoulut tarjoavat aikuisbaletti-tunteja.

tiistai 21. syyskuuta 2010

Hankintoja ja "vammoja"

En pehmustanut perjantaina jalkoja kunnolla kärkitossuja varten ja sain ensimmäisen kunnon rakkulani! Sattuu vieläkin ihan pirusti ja haittaa hieman harjoitteluakin, saa nähdä pystyykö tulevana perjantaina menemään kärjille mokoman takia. Bepanthenia vaan!
Lisäksi vasemman puoleinen lonkka on vihoitellut ja maanantain treeneissä piti sitten ottaa hieman rauhallisemmin vasemman puolen kanssa. Kotona venyttelyä ja varovaisia aukikiertoharjoituksia.

Niksipirkka 1.

Puhtaista tiskiliinoista saa oikein mainioita (ja imukykyisiä) pehmusteita kärkitossuihin, esim. yksittäisten varpaiden sitomiseen!

Niksipirkka 2.
Haluatko lämpimät lämmittelyshortsit? Leikkaa paksuista talvisukkahousuista haluamasi pituiset lämmittelyshortsit! Ylijäämistä lahkeista voit tehdä vaikka säärystimet, leikkaa vain kantapää ja varvasosa auki niin että päkiä jää näkyviin. :)


Hankintoja:
Tuli hieman netistä tilattua uusia baletti kamppeita, uusi puku sekä lämppäreitä kylmeneviin talvitreeneihin. Lisäksi saksin omista mustista talvisukkahousuista (jotka olivat lyhyeksi jääneet) lämmittelyshortsit.




- Blochin baletti puku, värinä tosin burgundy (ei tämä siniharmaa).
- Papillonin vaaleanpunaiset säärystimet (kantapää auki).
- Intermezzon musta (ei siis kuvan valkoinen) lämmittelyhaalari. <3

6 kommenttia:

  1. kiitoa linkistä tuonne kauppaan, mahtavaa! :D

    VastaaPoista
  2. Eipä kestä. :)
    Pitäisi varmaan tehdä postaus tai linkittää noita baletti-verkkokauppoja, niin voisivat halukkaat sitten katsella niistä tuotteita itselleen.

    VastaaPoista
  3. Hei!

    Olisi kiva kuulla miten aloitit baletin ja mitä oheistreenejä teet baletin lisäksi ja kuinka paljon. Itse olen juuri aloittanut aikuisbaletin ja olen siis ihan vasta-alkaja. Innostus on kuitenkin kova ja haluaisin edetä nopeasti. Kuinka kauan olet tanssinut balettia? Paljon kysymyksiä!

    VastaaPoista
  4. Hei!
    Kyllä täällä saa kysyä niin paljon kuin haluaa, en siitä pahastu. =D

    Kiinnostukseni balettia kohtaan tosiaan heräsi vasta näin aikuisella iällä ja aloin tutkia aikuisen mahdollisuuksia harrastaa balettia. Harkitsin kyllä noin vuoden päivät, että uskaltaisinko ottaa osaa ja mitä jos muut ovat kauhean kehittyneitä ja minä itse notkea kuin rautakanki! Lopulta rohkaistuin ja ilmoittauduin Tampereen työväenopiston aikuisbaletin alkeiden kurssille ja siitä se treenaaminen sitten lähti. :)

    Baletin oheistreeneiksi sopivat oikein mainiosti pilates ja jooga. Joka päivä olisi hyvä venytellä esimerkiksi TV:n katselun lomassa vaivihkaa. Lihaskuntoharjoituksia on myös hyvä tehdä pari tuntia viikossa, kuitenkin oman kehon ehdoilla.

    Omaan treeniviikkoon kuuluukin 2x60 min ja 2x75min balettia, 2-3h jooga/pilates, 2h lihaskuntoa ja tietenkin kävelyä ja venyttelyä päivittän. Joskus tosin saattaa laiskuus iskeä ja treenaamisen määrä vaihtelee fiiliksen mukaan, sillä harrastuspohjalla tässä kuitenkin ollaan.
    Kärkitossu treeneissä olen käynyt vuoden verran.

    olen nyt harrastanut aikuisbalettia vuoden 2008 syksystä ja aloitin vain yhdellä tunnilla viikossa. Kävin alkeistuntia noin parin vuoden ajan ennen kuin sitten otin mukaan loput kolme kertaa viikossa, joihin edelleen kuuluu alkeistunti. Suosittelenkin, että ei ryntäisi heti vuoden harrastamisen jälkeen seuraavalle kurssille, vaan kävisi saman kurssin muutamaan kertaan peräkkäin tai vaikka niin, että ottaa esimerkiksi alkeistunnin lisäksi seuraavan tason kurssin. :)

    VastaaPoista
  5. Hei!

    Kiitos vastauksesta ja hyvästä vinkistä! Itse aloitin nyt kahdessa eri alkeisryhmässä - toinen liikuntakeskuksessa ja toinen tanssiopistossa, ja täytyy sanoa, että ovat tyyleiltään hyvin erilaisia! On kiinnostavaa kuitenkin käydä molemmissa. Oli tosi hyvä neuvo että kannattaa käydä alkeiskurssia pitkään, silloin peruspilarit tulevat mahdollisimman hyvin haltuun vaativampia liikkeitä varten. Aloititko kärkitossutreenit jo vuoden harrastamisen jälkeen? Luulin, että siihen menee paljon kauemmin!

    Kuulostaa kyllä ihan VALTAVALTA määrältä liikuntaa mitä teet! Ajattelin, että itse harrastaisin lihaskuntoa ja hapenottokykyä kohottavaa spinningiä baletin ohella (koska mulla on pyörä kotonani!) mutta aikatauluuni ei kyllä mahtuisi enää muuta. Olen joskus harrastanut astangaa ja huomaan, että sillä on baletin kanssa hyvin paljon kehonhallinnallisia yhtäläisyyksiä ja tosiaan tukevat varmasti toisiaan hyvin.

    Kiitos blogistasi! Tulen varmasti vierailemaan täällä lisää jahka ymmärrän mitä kaikki erilaiset liikkeiden nimet tarkoittavat! : )

    VastaaPoista
  6. Minusta on hyvä käydä useammassa paikassa tanssimassa, niin saa usein hyvin erillaista opetusta ja palautetta. :)
    Ja perusasiat, kuten liikkeiden nimet, on hyvä tosiaan alkeistunneilla opetella rauhassa, ettei tule paniikkia ylemmällä tasolla, jossa opettajat eivät välttämättä enää selosta tehtäviä liikkeitä perusteellisesti vaan olettavat että osaat liikeiden perustat.

    Aloitin kärkitossuilla tanssimisen, tai oikeastaan harjoittelun, tosiaan keväällä 2010, eli puolentoista vuoden harjoittelun jälkeen. =D Lapsilla ja nuorilla kärkitossuihin siirtyminen kestää kauemmin, sillä heillä luut ja lihakset kasvavat vielä.
    Aikuisella kärkitossuihin siirtyminen riippuu ihan omien nilkkojen vahvuudesta ja taipuisuudesta. Opettajan kanssa on kuitenkin hyvä keskustella ensin ja kysyä hänen mielipidettään kärkitossujen käytöstä. Omatoimisesti kärkitossuilla ei kannata alkaa leikkimään, sillä jos nilkat eivät ole tarpeeksi vahvat, voi siinä helposti satuttaa itsensä pahasti.

    Nilkkoja voi vahvistaa "ojennus-flexaus" harjoituksella sekä relevé ja yhdenjalan relevé harjoituksilla. :)

    Kiitoksia itsellesi, mukavaa saada uusia lukijoita.
    http://www.abt.org/education/dictionary/index.html Tästä osoitteesta löytyy englanninkielinen baletti sanakirja, jossa on englanniksi selitys sekä osissa kuvat ja videopätkiä selventämässä liikkeitä. Tulee itsekin käytettyä tuota sivustoa silloin tällöin. :)

    VastaaPoista