Blogi aikuisbaletin harrastajille

Tämä blogi on perustettu kotiharjoittelun tueksi minulle itselleni ja miksei myös kaikille niille jotka haluavat kertailla balettituntien sarjoja kotona.
Koskaan ei ole liian myöhä aloittaa tanssimista.

Jos aikuisbaletti kiinnostaa sinua hakeudu ihmeessä kurssille!
Tietoa aikuisbalettikursseista alueellasi saat esimerkiksi Työväenopistoilta.
Myös monet tanssikoulut tarjoavat aikuisbaletti-tunteja.

keskiviikko 26. toukokuuta 2010

En pointé

Hieman taukoa tullut tämän blogin päivittämisessä.

Harrastusta on jatkettu ja kärkitossut tulivat kuvaan noin kuukausi sitten. :)
Tässäpä pieni video kotiharjoittelusta:Kärkitossut ovat merkkiä Grishko Fouetté, medium pohjalla.
Alla olevasta kuvasta näkyy hieman pehmikkeitä joita tällähetkellä tossuissa käytän:
- vaahtomuovinen tossusuoja varpaille
- yksittäisten varpaiden sitomiseen käyttämäni pehmusteita5 kommenttia:

 1. Hei!

  Oletan että tuo oli sun oma video? Kiva kun laitoit harkkasi muille nähtäväksi :) Eihän haittaa jos vinkkaan muutaman tärkeän asian? Olet kyllä varmaan jo edistynyt viime toukokuusta..

  Kun noustaan kärjille, mennään aina demi-pointen kautta, siis "heel-ball-toe". Varpaat tekevät viimeisen työntöliikkeen, myös tenduissa. Sama juttu jos teet ensin plien ja siitä samasta relevé. Tuossa videossa näyttää myös siltä, ettet pääse kunnolla tossun boxin yli, vaan jäät takakenoon. Yritä työntää se nilkan kaari ulos! Ja en mene vannomaan, mutta tossut vaikuttavat vähän liian isoilta?

  No, kuten jo sanoin, olet varmaan mennyt jo reippaasti eteenpäin. :) Tsemppiä edelleenkin. Jos käyt koskaan Hesassa, tuu meiän tunneille!

  VastaaPoista
 2. Heis!
  Juu oma (vanha) video on ja ei haittaa vinkit ja pointterit, joten kiitos niistä, vaikka tosin olivatkin suurimmaksi osaksi sellaisia johon olen jo tarttunut. =D

  Mutta tosiaan, video on jo vanhentunut ja tarkoituksena olisi tehdä uusi, josta kehityksen (toivottavasti) näkisi. Nilkat ovat ainakin voimistuneet huomattavasti ja kaarikin ehkä hitusen antanut periksi.
  Ja tossujen suuruudesta, että itseasiassa ne istuvat hyvin, mutta boxi on hieman korkea ja tossun kangas tosiaan hieman venynyt, koska olivat olleet käytössä ennen kuin minä ne sain. :) mutta minun käytössäni ajavat kyllä asiansa ja uudet tossut ovat jo tilauksessa, mutta niistä sitten lisää kun saapuvat tehtaalta.

  Kiitoksia kuitenkin kommentista, ne piristävät aina ja kiitoksia myös kutsusta. =D Olenkin katsellut että Helsingin päädyssä olisi vaikka minkälaisia kärkkäritunteja aikuisillekin!

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Jäänkin odottamaan uutta videota, tosi kiinnostavaa nähdä tanssijan kehitys :)

  Sen verran vielä noista tossuista - jos tuo vamppi on sulle liian korkea, on tosi hankalaa päästä kunnolla boxin yli! Mulla itsellä on lyhkäiset varpaat, niin pitää olla myös lyhyt vamppi. Tossujen pitää istua hyvin ja niin ettei ole "kasvuvaraa", vaikka ois kuinka aikuinen harrastaja :) Tosin omien, täydellisten tossujen löytäminen on myös ammattilaisille haaste! Onneks noita vaihtoehtoja kuitenkin riittää. Mä meinaan myös ostaa kohta uudet, ja otan tutun asiantuntijan mukaan sovitukseen.

  Laitahan sitten kuvat uusista tossuista! :)

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Mun kiinnostus heräsi kun mainitsit tossujen olevan Grishkon Fouettét. Itse alotin kovilla Grishkon Fouettén ProFlexeillä M-pohjalla.
  Ovatko tossusi Fouetten Proflexit myös, vai ihan "pelkästään" fouettet? Nimittäin kiinnitin huomiota, kuinka kapea oli tossun kärki etkä päässyt videon mukaan käyttämään tossun kärkeä aivan täysin, mulla oli itselläni täsmälleen sama ongelma - jäin aina killumaan ihan pikkusta vaille. ProFlexit on paljon, PALJON pehmeämmät ja ns. periksi antavammat kuin ns. normikärkkärit ja vaikka niitä en niin paljon edes käyttänytkään, ne "kuoli" jo muutamassa vuodessa. Ne meni niin pehmeiksi että taipuvat jo kaksinkerroin.

  Nykyisin mulla on Gaynor Mindenin tossut mallia ExtraFlex, sain joululahjaksi. En ole vielä "kunnolla" kokeillut niitä, mutta se mitä olen kokeillut, olen TOSI tyytyväinen niihin - hirmu miellyttävät jalassa eikä tarvi tunkea kaikenmaailman varvassukkia ja kärkisuojia jalkoihin suojaamaan hiertymiltä. Tuplasti kalliimmathan ne ovat, mutta myös kestävät niin paljon pitempään, että maksavat itsensä takaisin. Suosittelen todella! :)

  VastaaPoista
 5. Hei Chandra ja kiitos kommentistasi. :D
  Tossut ovat pelkät tavalliset fouettét ja video on tosiaan jo melkoisen vanha ja siitä huomaa hyvin, etteivät nilkat olleet vielä tarpeeksi venyneet enkä päässyt kunnolla kärjille ja tossutkaan eivät olleet pehminneet tarpeeksi. Nyt on toisin ja tossut ovat pehmeät ja nilkat venyneet.
  Uudempaa voi nähdä tässä: http://youtu.be/D_CeJRo08gU , joskin tämänkin video on jo mennyt vanhaksi. :)

  Meikäläiset jalat ovat jotenkin hankalan malliset ja varpaat hyvin lyhyet ja laatikkomallia, joten fouettét tuntuivat jalkaan kaikkein parhaimmalta, mutta olen kyllä noita proflexejä harkinnut ja luulenpa että seuraavat tossut tulevat olemaan proflexit tai sitten Gaynorit, joita meikäläisellekin on kehuttu taivaisiin asti. =D

  VastaaPoista