Blogi aikuisbaletin harrastajille

Tämä blogi on perustettu kotiharjoittelun tueksi minulle itselleni ja miksei myös kaikille niille jotka haluavat kertailla balettituntien sarjoja kotona.
Koskaan ei ole liian myöhä aloittaa tanssimista.

Jos aikuisbaletti kiinnostaa sinua hakeudu ihmeessä kurssille!
Tietoa aikuisbalettikursseista alueellasi saat esimerkiksi Työväenopistoilta.
Myös monet tanssikoulut tarjoavat aikuisbaletti-tunteja.

torstai 4. maaliskuuta 2010

Musiikkia harjoituksiin

Musiikki auttaa harjoitusten tekemiseen.
Siksi onkin tärkeää osata ja opetella laskemaan tahtia eri sarjoille. Jos luontaista rytmitajua ei tahdo löytyä, parhaiten laskemaan oppii tunnilla kuuntelemalla opettajaa ja laskemalla tämän ohjeiden mukaisesti. :)

Periaatteessa baletin sarjoja voi harjoitella ihan millaiseen musiikkiin tahansa, jos vain löytää oikean rytmin. Sarjaa voi halutessaan nopeuttaa tai hidastaa - yleensä hidastettuna tehtäessä lihakset tekevät kovempaa työtä kun tekemiseen pystyy keskittymään tarkasti.

Tällä kertaa sattumanvarainen nettisurffailu johdatti sivustolle, josta voi ladata ilmaiseksi baletin tuntimusiikkeja rekisteröitymällä sivustolle.

Dancemelody.com

Rekisteröityminen on helppoa:
- klikkaa linkkiä "Register" ja täytä lomake. Anna toimiva sähköpostiosoite, älä kuitenkaan käytä sähköposti osoitteena hotmail tai yahoo sähköpostiosoitetta, sillä aktivointi posti ei välttämättä tule perille!
- kun olet lähettänyt rekisteröitymisesi, antamaasi sähköpostiosoitteeseen lähetetään parin minuutin sisään aktivointi posti.
- klikkaa aktivointi postissa olevaa pidempää linkkiä (ei ensimmäistä siis), joka ohjaa sinut takaisin Dancemelodyn sivuille.

Olet nyt valmis rekisteröitymään ja lataamaan harjoitusmusiikkia itsellesi. :)

Lataaminen on yhtä helppoa:
- valitse haluamasi julkaisu josta haluat ladata musiikkia, esimerkiksi klikkaamalla: "Boris Yakshov, Piano Music for Ballet Classes"
- tämän jälkeen klikkaat haluamasi harjoitussarjan musiikkia, esimerkiksi: "Plié"
- löydät lataus linkin - "Download" - riviltä jossa lukee "Add Comment"
- klikattuasi latauslinkkiä pitäisi automaattisesti avautua pieni ikkuna jossa kysytään "Open with" vai "Save file", jos haluat vain kuunnella kappaleen valitse "Open with" ja haluttu ohjelma jossa voi musiikkia kuunnella, jos haluat tallentaa tiedoston koneellesi paina "Save file". Tiedosto tallentuu kansioon johon tietokoneesi tallennukset on määritelty.

Tallennuskansion löydät esimerkiksi Firefox selainta käytettäessä "Tools">"Options">"Main">"Downloads", kohta "Save files to".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti